Kies uw vraag


 1. Is ombouwen illegaal?
 2. Hoe gaat het ombouwen van een xbox 360 eigenlijk in zijn werking?
 3. Moet mijn Xbox 360 open voor het ombouwen?
 4. Kan dit met alle types xbox 360?
 5. Kan ik na het ombouwen nog op Xbox Live spelen?
 6. Verlies ik mijn garantie door mijn xbox 360 om te laten bouwen?
 7. Krijg ik van jullie garantie?
 8. Krijg ik de orginele Xbox 360 firmware na het ombouwen weer terug ?
 9. Zijn er beperkingen na het ombouwen?
 10. Wat kost het om mijn xbox 360 om te laten bouwen?
 11. Kan ik mijn console ook opsturen voor reparatie of ombouwen?
 12. Ik heb nog een andere vraag.

 

 

 

 

 


1. Is ombouwen illegaal?

Nee, het aanpassen van de firmware van de dvd drive is in Nederland legaal zolang het doel is om kopieën te spelen van spellen die je origineel in bezit hebt of waarvan je een licentie bezit. Lees hier meer over in onze disclaimer.

 

 


2. Hoe gaat het ombouwen xbox 360 eigenlijk in zijn werking?

Het ombouwen werkt door de software (ook wel firmware genoemd) van de dvd drive aan te passen. Aan de xbox 360 zelf wordt niets aangepast, het gaat alleen om de dvd drive. Nadat dit gedaan is kan de xbox 360 back-ups af spelen.

 

 


3. Moet mijn Xbox 360 open voor het ombouwen?

Ja, de xbox 360 moet open gemaakt worden om hem om te kunnen bouwen. Het gaat tijdens het ombouwen namelijk om de dvd drive en die moet uit de xbox 360 worden gehaald.

 

 


4. Kan dit met alle types xbox 360?

Nee, op het moment kunnen alle XBOX fat modellen wel omgebouwd worden. Bij de XBOX slim kunnen de modellen omgebouwd worden met een Lite-On drive, ongeacht de revisie.

 

 


5. Kan ik na het ombouwen nog op Xbox Live spelen?

Ja, maar alleen als je al je spellen patcht voordat je ze op dvd brandt en je houdt aan de tips die wij aan je geven. Ondanks dat de kans klein is, zou het in de toekomst kunnen gebeuren dat je niet meer op Xbox Live kunt spelen met een omgebouwde Xbox 360. Wij geven hier dus ook geen garantie op. Xbox Live gebruik is altijd op eigen risico!

 

 


6. Verlies ik mijn garantie door mijn xbox 360 om te laten bouwen?

Omdat de xbox 360 open gemaakt moet worden om hem om te kunnen bouwen verlies je volgens de voorwaarden, gesteld door Microsoft, in theorie je garantie. Omdat het garantiezegel NIET beschadigd wordt tijdens het ombouwen blijkt dit in de praktijk gelukkig niet zo te zijn. Microsoft repareert elke 360 met een intact zegel binnen de garantie termijn. Op RRoD (Red Ring of Death) en E74 (videokaart problemen) foutmeldingen is deze garantie 3 jaar.

Let wel op: Wij kunnen niet 100% garanderen dat de machine ook daadwerkelijk wordt ingenomen dit heeft namelijk niet alleen met het “terug” zetten van de ombouw te maken maar ook of u bijv. al geflagged/verbannen bent via xbox live! Hierbij vervalt namelijk ook de garantie.

Bij de xbox slim vervalt de garantie wel. Dit omdat de garantiezegel helaas niet onbeschadigd te verwijderen is.

 

 


7. Krijg ik van jullie garantie?

Ja, je krijgt 6 maanden garantie op de ombouw. Dit houdt in dat als je binnen 6 maanden problemen krijgt met de firmware er gratis een nieuwe firmware geflashed wordt of de dvd drive wordt teruggezet naar je oude originele firmware met 40% teruggave van het oorspronkelijke ombouwbedrag, mits het probleem niet elders ligt.

Mochten er leesproblemen ontstaan (spellen crashen met een melding dat de disc moet worden schoongemaakt en de console opnieuw opgestart moet worden) na het ombouwen, zal eerst gekeken worden of de drive vervangen moeten worden. Wij plaatsen dan een andere 100% werkende drive in de xbox om te kijken of het probleem hier ligt. Is dit het geval, dan ligt het probleem niet in de ombouw en vervalt dan ook de garantie.

Tevens heb je tijdens het ombouwen 100% garantie op een werkende console. Mocht er tijdens het ombouwen iets mis gaan waardoor je console niet meer gerepareerd kan worden, krijg je een identiek vervangend model of het volledige aankoopbedrag terug.

 

 


8. Krijg ik de orginele Xbox 360 firmware na het ombouwen weer terug?

Ja, indien gewenst krijg je na de ombouw de Xbox 360 firmware voor je op een cd gebrand en aan je mee gegeven of kunnen wij deze naar je mailen.

 

 


9. Zijn er beperkingen na het ombouwen?

In principe zijn er geen beperkingen. Je kunt gewoon online blijven met uw xbox 360. Je moet echter wel de games stealth patchen! Indien dit niet gebeurt kunt u verbannen worden van XBOX Live door Microsoft!

Stealth patchen zorgt ervoor dat de kans dat je verbannen wordt van XBOX Live kleiner wordt. Het stealth patchen van spellen kan nooit 100% garanderen dat je niet verbannen wordt van XBOX Live! XMOD360.nl is hier dan ook niet aansprakelijk voor.

 

 


10. Wat kost het om mijn xbox 360 om te laten bouwen?

De prijs is afhankelijk van het merk dvd drive  en het model van je Xbox 360. Omdat er verschillende modellen xbox en verschillende modellen dvd drives zijn voor de xbox 360 zijn er ook verschillende prijzen voor het ombouwen. Om te controleren welk model je hebt kun je op de prijzen pagina kijken. Alle prijzen zijn inclusief 6 maanden garantie op de ombouw.

 


11. Kan ik mijn console ook opsturen voor reparatie of ombouwen?

Ja dat kan! Je moet wel rekening houden met de verzendkosten, de kosten voor het opsturen van je xbox kost €6,75 voor een normale pakketzending (met Track & Trace) en €8,05 voor een Aangetekend pakket.

Je xbox kun je opsturen naar:

XMOD360.nl
Europalaan 112
7543DH Enschede

Vermeld met een briefje je naam, adres en telefoonnummer met een korte omschrijving van je probleem en we sturen je xbox 360 binnen 3 werkdagen weer terug. Voordat we je xbox terugsturen, sturen we je een betalingsverzoek zodat je kunt betalen voor de reparatie of ombouw.


12. Ik heb nog een andere vraag.

Je kunt ons altijd mailen of even bellen als je nog een andere vraag hebt of een afspraak wilt maken.