Microsoft zal vanaf 19 mei de voorjaarsupdate voor de Xbox 360 en Xbox 360 Slim uit gaan rollen via Xbox Live. Dashboard versie 2.0.13146.0 Deze update bevat de ondersteuning voor Microsoft’s nieuwe XGD3 disc formaat om meer data kwijt te kunnen op speldiscs.

Het ziet er naar uit dat deze update voor de eerste keer de firmware van de DVD drive in de Xbox zal overschrijven. Dit is nodig, omdat de huidige gehackte en originele firmwares niet geschikt zijn voor het XGD3 formaat. Nadat je de update hebt uitgevoerd is je Xbox 360 dus niet meer omgebouwd.

 

XGD3? Wat is dat?

Deze update zal de DVD drive verbeteren, waardoor de Xbox 360 nu ook de nieuwe XGD3 disks kan lezen. Deze update maakt het mogelijk dat de disks met 1 GB extra opslagcapaciteit gelezen kunnen worden. XGD3 is groter dan een Dual-Layer DVD en hierdoor probeert Microsoft back-ups tegen te gaan.

 

Groter dan een Dual-Layer DVD? En nu?

Helaas is het nog niet bekend hoe dit zich zal gaan ontwikkelen. Wel is LT+ v1.9 aangekondigd en zal deze de komende maanden uitgetest worden voor sowieso XGD3 originele games. Hierna zal LT+ v2.0 uitkomen voor ook back-ups van het XGD3 formaat. Meer info volgt.

 


Meer info over XGD3: