Binnenkort is het mogelijk om zelfs je xbox 360 slim en xbox 360 fat met een jasper of zephyr moederbord (HDMI) ongeacht de versie van het dashboard te laten JTAGGEN!

Lees meer…

Sinds 28 Augustus is er een nieuwe manier gevonden om bepaalde xbox 360 modellen te jtaggen. Dit heet de Reset Glitch. De Reset glitch is niet mogelijk om gepatcht te worden met een dashboard update voor alle huidige moederbord modellen. Dus als je een xbox 360 phat met een jasper of zephyr moederbord hebt of een xbox 360 slim, kan deze binnenkort gejtagged worden met de Reset Glitch!

Echter werkt deze hack anders dan de oude variant van de JTAG (die afhankelijk was van de dashboard versie en het moederbord revisie) en zijn hier nog geen bootloaders en ondersteunende software voor. Op het moment is de reset glitch nog in developer mode, maar is het slechts een kwestie van tijd voordat alle software hiervoor uitkomt.

Deze hack is ontdekt door dezelfde hackers die de eerste Jtag hack hebben ontwikkeld. De hack werkt iets anders dan een Jtag hack, maar het resultaat is hetzelfde. De Xbox kan na de hack homebrew software draaien! De Reset Glitch Hack werkt op XBOX 360 fat met een jasper of zephyr mobo en Slim modellen.

Na de hack is het softwarematig dus mogelijk om:

  • Back-ups spelen vanaf een interne of externe harde schijf.
  • XBOX Live Arcade games spelen vanaf interne of externe harde schijf.
  • Games rippen van dvd naar harde schijf in je xbox 360.
  • De Xbox 360 als volwaardig HD mediacenter gebruiken.
  • Retro games spelen via emulators (SNES, N64, PSX, etc…)
  • Online gamen met Xlink Kai.

Omdat de core-beveiliging van de Xbox360 niet meer aanwezig is hoef je je niet meer druk te maken over systeemupdates, ap2.5/ap2.6 of xgd3 discs. De Xbox speelt alles af wat je er tegen aan gooit. De hack heeft alleen één nadeel, je kunt er naar alle waarschijnlijkheid niet mee op Live. Er zijn andere multi-player netwerken beschikbaar via system-link zoals Xlink-kai, maar van Xbox Live wordt je zeer waarschijnlijk meteen gebanned.

Meer info volgt binnenkort.