C4Eeva heeft aangekondigd dat microsoft een stille update heeft uitegevoerd voor het dae.bin bestand. Hierin staan de AP2.5/XGD3 challenges en met deze update zijn de patches veranderd. Deze update wordt alleen gedaan als je xbox verbonden is met xbox live.

De update wordt niet uitgevoerd door een systeemupdate of title update, maar wordt op de achtergrond uitgevoerd zonder indicatie of melding. Op het moment is er nog géén manier om dit te voorkomen of te annuleren, behalve NIET te verbinden met xbox live. Indien je in de afgelopen 24 uur met LIVE verbonden bent, heeft je systeem waarschijnlijk de dae.bin al geüpdate.

Alle AP2.5/XGD3 backups  die nu de oudere AP25 replay data bevatten, zullen de AP2.5 challenges van het systeem falen en zal je xbox geflagged worden (bevestigd door het team).

De dae.bin wordt aangepast bij de huidige retail dashboards (13604), zodat deze hetzelfde is als het preview dashboard (14686), maar de inhoud van de challenge table is anders. Het lijkt erop dat de challenge table uniek is per console en identificatie informatie bevat. Dit houdt in dat elke dae.bin van elke console anders is en potentieel terug te traceren is naar jou eigen console. Hierdoor raden wij dan ook af om dae.bin bestanden met elkaar te delen.

Er komt binnenkort een nieuwe ABGX360 versie uit om de back-ups te voorzien van de nieuwe patches.

Kortom: Voorlopig je xbox NIET VERBINDEN MET XBOX Live als je niet gebanned wilt worden! Dus trek de internetstekker eruit!