Het is zo ver, C4eva heeft zojuist de nieuwste iXtreme LT+ v2.0 uitgebracht voor alle xbox 360 fat drives (Samsung, BenQ en Lite-On) behalve de Hitachi. Met deze firmware is het mogelijk om XGD3 iXtreme backups te spelen vanaf normale DVD+R DL (Dual Layer).

C4eva heeft met LT+ v2.0 een nieuwe functie toegevoegd, genaamd LT-MAX, om het maximale uit DVD+R Dual Layer te halen, waardoor het branden hierdoor mogelijk is gemaakt.

Aangezien de XGD3 back-ups 182 MB groter zijn dan de maximale capaciteit van de normale DVD+R DL schijfjes, is het brandproces hierdoor iets anders geworden. Het komt erop neer dat de laatste 1.7% niet op de schijf zal komen. Binnenkort volgen instructies in het support gedeelte voor het branden van deze back-ups.

Let op! Deze methode is VOORLOPIG veilig voor XBOX Live, maar zal naar waarschijnlijkheid gepatched worden door microsoft en vervolgens niet meer live safe zijn! Dit is nog niet helemaal zeker en zal de komende dagen bevestigd worden.

Voor het updaten naar iXtreme LT+ v2.0 gelden de normale update kosten (binnen garantie €10,- en buiten garantie €20,-). Mochten er mondelinge afspraken zijn gemaakt tijdens een voorgaande update over iXtreme LT+ v2.0 dan zijn deze van toepassing!

 

Forza 4 heeft een extra beveiliging in het spel zitten, die zelfs met de huidige iXtreme LT+ v2.0 niet zal werken, wij adviseren deze game ook niet te spelen, voor forza 4 komt nog een revisie van de firmware uit, wij adviseren je dan ook nog even te wachten totdat de update hiervoor uit is met het update van je firmware.